Laptops voor brugklassers uit minimagezinnen

nieuws

De gemeente Groningen vergoedt ook dit jaar laptops voor brugklassers uit gezinnen met een minimuminkomen.

Wethouder sociale zaken Mattias Gijsbertsen: “Kinderen die thuis geen computer hebben, kunnen achterstanden oplopen in het onderwijs. Zonder laptop kunnen zij niet goed hun huiswerkopdrachten maken.”

Vanaf 1 september kunnen ouders met een minimuminkomen bij de gemeente een vergoeding voor een laptop aanvragen voor hun kind dat dit schooljaar voor het eerst naar het VMBO, HAVO of VWO. De vergoeding is maximaal 350 euro per kind

Deel dit artikel:

  1. Heel mooi dat deze regeling er is voor kinderen van ouders met een minimuminkomen. Maar er zijn ook veel ouders die niet op het minimum zitten, maar die geen geld hebben voor een laptop voor hun kind. Deze kinderen vallen dus buiten de boot! Wordt daar ook wel eens aan gedacht?! Voor die kinderen zijn er geen regelingen. Geen potjes voor sport of muziekles. Geen geld voor kleding. Geen schooltassen via de voedselbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *