Jonge filmmakers maken Groningse detective

Een mysterieuze moord in de stad Groningen waarbij de recherche constant op het verkeerde been wordt gezet. Het zijn de ingrediënten voor een nieuwe film die binnenkort opgenomen moet gaan worden.

Initiatiefnemers zijn de jonge filmmakers Roman Hageman, Jetze Koper en Sam Tengbergen. “Eigenlijk is het allemaal begonnen tijdens een godsdienstles in het eerste jaar op het Willem Lodewijk Gymnasium”, vertelt Roman. “De bedoeling was om iets te schrijven over het Jodendom tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar wij besloten om er een film van te maken. Toen is het begonnen te kriebelen.”

Britse detective
Vorig jaar werd de eerste film gedraaid. “Dat was ‘No Mercy’, die eigenlijk best wel goed ontvangen werd, en zelfs in de bioscoop hier in de stad te zien is geweest.” Momenteel zijn de jongens bezig met proefopnames voor een nieuwe film. “Het moet een film worden die je het beste kunt vergelijken met een Britse detective”, zegt scenarioschrijver Sam. “In de stad wordt een toch wel bekend iemand vermoord, waarna de inspecteur alle zeilen bij moet zetten om de dader te achterhalen.”

Crowdfunding
Om de film te realiseren is er een crowdfundings-actie gestart. “Hoeveel geld we precies nodig hebben voor de productie, dat weten we nog niet”, zegt Roman. “De synopsis hebben we inmiddels geschreven, en momenteel wordt er geschreven aan het script, en onderzoeken we wat we allemaal nodig hebben qua spullen en materialen.” Wanneer de opnames beginnen is nog onbekend.

Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer