Hard trainen voor ruim dertig kilometer zwemmen

Ze staan aan de vooravond van een monstertocht. De vijf Groningse vrienden die volgende week mee gaan doen aan de Swim Challenge. “Het is geweldig om hier ons steentje aan bij te kunnen dragen.”

De vijf vrienden zijn Jaap, Jelle, Jesper, Niels en Frank. “Vorig jaar waren een aantal van ons bij de finish om de deelnemers aan te moedigen”, vertelt Jaap. “Toen is het idee ontstaan om zelf ook deel te nemen. Daar zit ook een achterliggende gedachte bij. Deelnemers aan de Swim Challenge halen namelijk geld op waarmee er onderzoek gedaan kan worden naar kanker. Mijn tante is vorig jaar overleden aan deze ziekte, waardoor ik nu zoiets heb van ik wil iets doen.”

De vrienden zullen in estafettevorm de tocht over ruim dertig kilometer van Zoutkamp naar Groningen afleggen. Momenteel is men hard aan het trainen. “Eigenlijk hebben we een heel gemouleerd gezelschap”, zegt Jelle. “Ik ben iemand die redelijk wat zwem-ervaring heeft, maar de andere vier hebben dat totaal niet. Daarom zijn we nu hard aan het trainen, ook omdat zwemmen in open water toch wel even iets anders is als zwemmen in een zwembad.”

Om te kunnen deelnemen moet er per persoon driehonderd euro worden opgehaald. “Dat gaat helemaal goed komen. Aanstaande zaterdag hebben we ook nog een feestavond georganiseerd in een café aan de Poelestraat, wat gedeeltelijk ten goede komt aan het goede doel.”

Meer informatie over de Groningen Swim Challenge is op deze website te vinden. Informatie over het team van Jaap, Jelle, Jesper, Niels en Frank is op deze pagina te vinden.