Exploitanten willen zomerkermis boycotten

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Bij de kermisexploitanten is grote onrust ontstaan over het voortbestaan van de traditionele 28 augustus kermis in Groningen. De beide locaties, Ossenmarkt en een klein stukje Grote Markt, zijn dit jaar uit elkaar getrokken.

Volgens woordvoerder Arnold Por levert dat teleurstellingen op bij de bezoekers en grote irritatie bij de exploitanten. Deze laatste groep past er voor, in de toekomst opnieuw in te schrijven, zolang er zo makkelijk wordt geschoven met hun broodwinning. Zij zijn nu bezig met een verzoek richting de kermisbonden om voor deze kermis in de toekomst een negatief advies te geven, of beter gezegd: deze te boycotten.

De exploitanten willen hun bezwaren kracht bijzetten met een ludieke actie richting de bezoekers: op zondag 28 augustus tussen 13:00 en 14:00 uur zijn alle attracties gratis. Dat geldt ook voor de suikerspinnen en oliebollen.

Groningers die sympathie hebben voor de acties, kunnen via het tekenen van een online petitie hun steun betuigen. De handtekeningen worden later aangeboden aan de wethouder kermiszaken en de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken.