Stadse roeier (17) strijdt voor gouden medaille in Poznan

Hij traint deze dagen ontzettend hard: Stadjer Koen Keijzer (17). Aan het eind van deze maand is hij één van de deelnemers aan de ‘Coupe de la Jeunesse, een internationale roeiwedstrijd die dit jaar in Polen gehouden wordt.

“Ik roei nu ongeveer een jaartje of vijf”, vertelt Koen. “Hiervoor ik heb allerlei andere sporten beoefend, maar uiteindelijk ben ik hier bij De Hunze terecht gekomen. En ik vind het echt een geweldige sport. Op het water, in mijn skiff, de vrijheid, het voelt gewoon geweldig.”

Koen roeit in een zogenaamde skiff. Dit is een smalle eenpersoons roeiboot met een speciale vormgeving, die er voor zorgt dat de weerstand in het water zo klein mogelijk is. “Toen ik begon met roeien vond ik het in het begin best wel moeilijk, maar dankzij mijn trainers kan ik mij nu zo snel voortbewegen dat ik naar Polen mag.”

Of er medailles gehaald worden in Polen? “Dat zou wel geweldig zijn, maar als er ergens onzekerheid is over successen, dan is het wel bij de skiff. Wie zijn je tegenstanders, hoe goed zijn ze, zijn ze in vorm? Ik ga in ieder geval mijn best doen!”

Deel dit artikel:

 1. Hoi Koen,

  Wij als Oom en Tante zijn ook heel trots, net zoals je ouders en broer.
  Heel succes in Polen , Wij duimen voor je.

  Gr. Leo en Ineke

 2. Hoi Koen,
  Mooi man, een mooie prestatie om jezelf te plaatsen. Zet m op en ga voor de winst.
  Groet, Marian en Hugo

 3. Hoi Koen,

  Wat een leuk interview! Goed man! Kunnen we ook eens een kijkje nemen achter de schermen van jouw roeiprestaties. Heel veel succes in Polen! We zullen voor je duimen vanuit Oostenrijk!

  Groet,

  Margareth, Gert en Bram

  1. Hoi Koen, inmiddels heb je de wedstrijden in Polen achter de rug; wel een beetje late reactie dus. Als je prestaties daar net zo vol zelfvertrouwen en goed zijn als je houding op dit filmpje, dan heb je vast een super mooi resultaat neergezet. We zijn héél benieuwd!!
   Groetjes, Aad en Agatha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *