Sergio Padt verlengt contract

nieuws
Foto: www.fcgroningen.nl Sergio Padt

FC Groningen heeft met Sergio Padt overeenstemming bereikt over een nieuw en verbeterd contract. De nieuwe verbintenis met de 26-jarige keeper loopt nu tot medio 2019. De oude overeenkomst van Padt in het Noordlease Stadion zou medio 2017 aflopen.

FC Groningen nam Sergio Padt twee jaar geleden over van het Belgische AA Gent. De goalie stond sindsdien in 85 officiële wedstrijden van de Trots van het Noorden onder de lat. In twee seizoenen FC Groningen miste Padt slechts twee Eredivisie-wedstrijden en dat was bovendien in overleg met hem. Na de gewonnen bekerfinale van 2015 gunde Padt tweede doelman Peter van der Vlag namelijk zijn Eredivisie-debuut als blijk van waardering en de steun, die Padt had gevoeld van Van der Vlag.

FC Groningen en Padt zijn beiden zeer content met de contractverlenging. Manager technische zaken Peter Jeltema benadrukt de rol van een doelman. “Wij zijn bijzonder goed te spreken over de ontwikkeling en prestaties van Sergio Padt. Een goede en betrouwbare keeper geeft zekerheid en rust aan een team. Het belang van een sterke doelman mag duidelijk zijn.”