Politie zoekt gedupeerden van botsingen bij autodiefstal

De politie heeft zaterdagmiddag op de Vismarkt een 28-jarige vrouw uit Groningen aangehouden op verdenking van autodiefstal. Ze was er bij een proefrit vandoor gegaan met een Mercedes.

De autodealer aan de Bornholmstraat vertrouwde de vrouw niet toen ze een ritje wilde maken met de auto en wou bij haar instappen. Op dat moment scheurde ze met het voertuig weg. Op haar rit door de Oosterparkwijk heeft ze diverse aanrijdingen veroorzaakt. De politie is op zoek naar mensen die mogelijk schade hebben geleden aan hun voertuig of woning. Zij kunnen zich melden bij de politie op telefoon 0900-8844. Voor zover bekend ging de rit door de Zaagmuldersweg, Kamperfoeliestraat, Oliemuldersweg, Goudsbloemstraat, Groningerstraat en Parkzijde.

Dankzij tips na een Burgernetactie is de auto teruggevonden aan de Parkzijde, met aanzienlijke schade aan de zij- en voorkant. Ook werd er lak in diverse kleuren op het voertuig aangetroffen. De autosleutels had de vrouw in het water gegooid. De politie heeft de verdachte later op de middag aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ze zit nog vast.