Plan voor betere studiekeuze

nieuws

Scholieren en studenten hebben vaak geen realistisch beeld van de studie die zij gaan volgen. Daarom is vrijdag een tienpuntenplan gepresenteerd, genaamd de studiekeuzechecklist.

Bijna een derde van de studenten op universiteiten en hogescholen valt uit of wisselt van studie na zijn eerste jaar. Daarom moet de aansluiting tussen het voortgezet en hoger onderwijs beter worden. Een bewuste studiekeuze begint niet pas op de open dag van de universiteit.

Diverse politieke partijen, studentenorganisatie ISO, scholierenorganisatie LAKS en de decanenvereniging komen daarom met de studiekeuzechecklist. Daarin staan tien actiepunten. Zo moeten docenten van de middelbare school goed opgeleid worden als ze scholieren helpen bij het vinden van een studie. Ook moet er een persoonlijk advies volgen op de wettelijk verplichte studiekeuzecheck.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *