Midzomerfestival groot succes: “Jammer genoeg viel ik wel in de plomp”

Het Midzomerfestival van het Groninger Landschap is een groot succes geworden. Meer dan 5.500 mensen trokken naar het bezoekerscentrum in Noorderhoogebrug.

“Op de eerste dag openden we om 11.00 uur de deuren, en direct stonden er tientallen mensen die het terrein op wilden”, zegt Michel van Roon van het Landschap. “De afgelopen jaren hebben we dit festival ook gehouden, maar ik kan me niet herinneren dat het gelijk vanaf het begin al zo druk was. Kortom, we kunnen nu al zeggen dat het succesvol is.”

Op het Midzomerfestival kunnen kinderen, maar ook hun ouders, zich onderdompelen in alles wat met natuur te maken heeft. Er kunnen watervisjes gevangen worden, je kunt je eigen brood bakken en je kunt hangend aan een kabelbaan naar beneden roetsjen. “Er staat een lange wachtrij voor de kabelbaan dus ik dacht ik ga gelijk in het begin van de dag hier naar toe”, zegt een meisje dat een veiligheidstuigje aantrekt. “Ik vind dit echt heel leuk. Vorig jaar was ik hier ook, en ik heb toen best wel veel geleerd.” Want educatief bezig zijn is ook één van de doelen van het festival. Zo kunnen leerlingen van alles leren over uilenballen, het herkennen van verschillende vogels en het vinden van fossiele haaientanden.

In een sloot is ondertussen een jongen bezig in een tobbe. In een onbewaakt moment gaat het mis, de tobbe slaat om, en de jongen belandt in het water. “Ja, vervelend”, zegt hij terwijl hij zijn laarzen uittrekt, en op de kop houdt om het slootwater er uit te laten lopen. “Maar ik vind het wel heel leuk vandaag hoor. We kunnen zoveel leuke dingen doen, dat ik het nu al jammer vind dat ik straks weer naar huis moet.”

Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer