Lopend voetballen op Sportpark Kardinge

De eerste editie van het HANNN Walking Football Festival vond vanmiddag plaats op Sportpark Kardinge. Ook het Oldstars Team van FC Groningen moest hier aan de bak.

Walking Football is een steeds populairder wordende vorm van voetbal, dat vooral erg populair is bij mannen van 60 jaar en ouder. Er mag bij deze vorm van voetbal niet worden gerend, lichamelijk contact is verboden en de bal mag niet hoger dan heuphoogte worden gespeeld.

Het deelnemersveld bestaat uit twaalf ploegen. Een aantal van deze ploegen zijn SC Cambuur, Heracles Almelo en SV Bedum. De organisatie van de feestelijke middag is in handen van FC Groningen , GVAV-Rapiditas, vv Oosterparkers en DIO Groningen.

Scores van de wedstrijden werden wel bijgehouden, maar winnen stond niet voorop. De winnaar is uiteindelijk het team geworden dat Walking Football het beste tot uitvoering bracht