Crowdfundingsactie voor veganistische supermarkt

nieuws
Foto: flickr.com/photos/spine/

Groningen krijgt een veganistische supermarkt, tenminste als het aan Johnny en Benny Lobo ligt. Om de supermarkt te kunnen openen zijn ze een crowdfundingsactie begonnen.

In Nederland zijn er alleen in Amsterdam en Den Haag veganistische supermarkten te vinden. “Na gedegen marktonderzoek kwamen we tot de ontdekking dat er ook in Groningen erg veel vraag is naar zo’n supermarkt”, zegt Benny Lobo. “Als je kijkt waar Stadjers via zoekmachines naar zoeken, dan staan vegan-producten hoog in dit lijstje.” In een veganistische supermarkt worden geen producten verkocht waar dieren aan te pas zijn gekomen, dus geen vlees, vis, eieren en honing.

Om de supermarkt van de grond te krijgen heeft het duo honderdduizend euro nodig. “We hebben goede verwachtingen dat ons dit gaat lukken.” Als het lukt dan zal de supermarkt medio september haar deuren openen.

Meer informatie over de nieuwe supermarkt is te vinden op deze website.