Bart Smit verdwijnt uit straatbeeld

nieuws
Foto: Richard Broekhuijzen - Eigen werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4515730

De namen Bart Smit en Toys XL verdwijnen uit het straatbeeld en gaan verder onder de naam Intertoys. Dat heeft eigenaar Blokker Holding dinsdagavond bekendgemaakt.

Het is de bedoeling dat de 234 vestigingen van Bart Smit begin volgend jaar gefaseerd omgebouwd gaan worden. Aan het einde van 2017 moeten ook de veertien megastores van Toys XL de andere naam op de gevel hebben staan. Blokker Holding denkt dat met één speelgoedmerk de klant beter van dienst te kunnen zijn.

Bart Smit heeft in Groningen één vestiging aan de Vismarkt. Intertoys heeft filialen aan de Stoepemaheerd, Zonnelaan en Vismarkt. Over dit feit heeft vakbond CNV inmiddels haar zorgen geuit, want het gaat betekenen dat verschillende Intertoys winkels erg dicht bij elkaar in de buurt komen te zitten. “Blijven alle winkels geopend”, vraagt vakbondsman Martijn den Heijer zich af.

Blokker Holding laat weten dat naar verwachting enkele tientallen medewerkers boventallig worden. Het zou voornamelijk gaan om op banen op het hoofdkantoor. Vooralsnog zouden er geen plannen zijn om winkels te sluiten.