Uitslaande woningbrand Parkweg

112
Foto: Samiera

In een woning aan de Parkweg in de Rivierenbuurt heeft donderdagavond een uitslaande brand gewoed. Er is niemand gewond geraakt.

De melding kwam even na 20.00 uur binnen bij de brandweer. Omdat er diverse telefoontjes binnenkwamen  waarin gesproken werd over flinke rookontwikkeling, werd gealarmeerd voor middelbrand waarop twee bluswagens en een hoogwerker ter plaatse kwamen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het dak.

Snel onder controle
Door een snelle inzet wisten de brandweerlieden het vuur snel onder controle te krijgen. Rond 20.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Brandweerlieden zijn daarna de woning in gegaan om te onderzoeken of alle vuurhaarden geblust waren. Er is onder meer gebruik gemaakt van een warmtebeeldcamera. Ook zijn enkele sloopwerkzaamheden verricht.

Bewoners elders ondergebracht
Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners te helpen bij het afhandelen van de schade. De schade lijkt fors te zijn. De bewoners van de getroffen woning en twee naastgelegen woningen zijn elders opgevangen. Het is onbekend of zij donderdagavond terug naar huis mogen.

Ooggetuigen: “Oorzaak is omgevallen barbecue”
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Ooggetuigen laten weten dat de bewoners aan het barbecueën waren op hun dakterras. Door onbekende reden is de barbecue omgevallen, waarna een plastic schutting vlam vatte. Het vuur zou zich vervolgens razendsnel verspreid hebben richting het dak.

Foto: Raymond Bos - groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos - groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Deel dit artikel:

  1. Wie barbecued er nu op een houten dak! Oorspronkelijk is er helemaal geen “dakterras” op de huizen aan de Parkweg. Wanneer grijpt de Gemeente nu eens in in die vreselijke studentenpanden? Huizen als de Parkweg en vele andere straten uit de dertiger jaren, zijn sowieso al compleet ongeschikt voor “studenten” bewoning met die houten vloeren en gehorigheid. Wanneer ziet die Gemeente dat eindelijk eens in en verbiedt dit soort ellende (barbecue e.d. ) op gewone daken?

  2. Nee, het is ons aller verantwoordelijkheid!! Niet elke huiseigenaar is op de hoogte van de fratsen van de bewoners.
    Ook wij houden ons hart vast als eigenaar/bewoner van een jaren 30 woning. Buren willen een BBQ op het houten (dak)terras en wij willen dit tegenhouden. Maar hoé!? Veel hout en onderliggende bitumen… blijft lang nasmeulen en fikt als een fakkel. Bezopen barbecue -“cultuur”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *