Regen mag pret niet drukken tijdens eerste etappe Avondvierdaagse

nieuws
Foto: Dennis Smit

Bij sportcentrum Kardinge is maandagavond het startsein gegeven van de Avondvierdaagse. Rond 18.00 uur begonnen rond de vijfduizend kinderen aan hun eerste etappe.

Terwijl de motregen langzaam neerdaalt staan honderden kinderen vlak voor het avonduur te trappelen van ongeduld. Ze lopen deze dagen vijf, tien of vijftien kilometer. De eerste etappe voert voornamelijk door de wijk Lewenborg.

Een lint van een half uur
“Ik vind het echt ontzettend leuk”, zeggen een aantal leerlingen van basisschool De Vuurtoren. De school is deze week met 252 kinderen present. “Ieder jaar vind ik het weer bijzonder dat er zoveel belangstelling voor is”, zegt een begeleider. “Vandaag lopen er vijfduizend kinderen mee, en dat is dus echt een lint dat een half uur lang aanhoudt. Als je aan de route woont zie je heel wat voorbij komen.”

“De regen ga ik vergeten”
Om alles in goede banen te leiden zijn er verkeersregelaars ingezet. Ter hoogte van het Kluisgat is er een rustplaats ingericht waar de kinderen wat drinken krijgen. “Het is wel jammer dat het regent, maar gelukkig blijf je door het lopen goed warm. Straks als ik thuis kom doe ik snel droge kleren aan, en ga ik vooral onthouden dat ik tijdens het lopen erg veel plezier gehad heb met mijn vrienden en vriendinnen.”

“Leukste dag is donderdag”
Toch is maandag desgevraagd niet de leukste dag. “Nee, ik heb heel veel zin in donderdag. Op de laatste dag lopen we namelijk door de binnenstad. We lopen daarbij ook door het UMCG waarbij we bij binnenkomst een roos krijgen. Deze kunnen we dan later bij het Beatrix Kinderziekenhuis aan zieke leeftijdsgenootjes geven. Dat vind ik altijd heel bijzonder.”

Voor zover bekend, hebben alle deelnemers maandagavond de finish streep behaald.

Foto: Dennis Smit
Foto: Dennis Smit
Foto: Dennis Smit
Foto: Dennis Smit
Foto: Dennis Smit
Foto: Dennis Smit