Lichaam gevonden in water Trompkade

In het water bij de Trompkade is zaterdagavond rond 20.00 uur een lichaam gevonden. De politie heeft rond middernacht laten weten dat het om de vermiste Sjoerd van Eijk gaat.

“Rond 20.00 uur kregen we een melding binnen van een voorbijganger dat er een lichaam in het water dreef”, vertelt een politiewoordvoerder. “We zijn daarop ter plaatse gegaan en doen op dit moment onderzoek.” De zegsman laat verder weten dat vanwege het onderzoek de directe omgeving van de Trompkade is afgesloten. Bij de berging van het lichaam krijgt de politie assistentie van de brandweer.

Sjoerd van Eijk werd vorige week op ongeveer dezelfde locatie voor het laatst gezien. De student van de Hanzehogeschool was na een avondje stappen in de binnenstad op huis aangegaan. Rond 03.30 uur werd hij voor het laatst gezien bij de Trompbrug. Sindsdien ontbreekt er van hem ieder spoor. Uit onderzoek is gebleken dat het lichaam van de vermiste student is. “We gaan er vanuit dat hij door een noodlottig ongeluk om het leven is gekomen.”