Korfballers Nic. winnen van HKV

De korfballers van Nic. hebben zondag goede zaken gedaan in de veldcompetitie. In het eigen Oranjewoud Stadion werd HKV/Ons Eibernest uit Den Haag met 19 – 14 verslagen.

Na twee nederlagen op rij was duidelijk dat Nic. nu de punten in eigen huis wilde houden. De groen-witte krijgers begonnen dan ook voortvarend en na acht minuten spelen stond er een 3 – 1 op het scorebord. Daarna volgde echter een moeizame periode met kansen over en weer, waarbij er echter maar moeilijk gescoord kan worden. Toch weet HKV in te lopen waardoor het bij rust 7 – 7 staat.

De thee in de pauze doet wonderen want in de tweede helft zijn beide ploegen trefzekerder. Vooral Nic.-speler Tim Flokstra laat fraai spel zien en scoort verschillende belangrijke punten. Nic. loopt van 10 – 9 uit naar 12 – 10 naar 15 – 11. Uiteindelijk wordt de eindstand bepaald op 19 – 14.

Door de winst staat Nic. nu op de vierde plaats met tien punten uit tien wedstrijden. Volgende week wacht de wedstrijd tegen De Hoeve.