Jong FC Groningen sluit seizoen af met verlies: plaatsing tweede divisie onzeker

sport

Jong FC Groningen heeft maandagavond de laatste wedstrijd in de competitie met 2 – 1 verloren van Vitesse. Hierdoor is het onzeker of de FC volgend jaar in de tweede divisie mag spelen.

Jong Vitesse domineerde de hele wedstrijd. Toch was het juist de FC die op voorsprong kwam door een doelpunt van Mimoun Mahi. Mahi kon een voorzet vanaf rechts keurig achter doelman Jeroen Houwen tikken. Vitesse was echter niet onder de indruk en bleef kansen creëren. Vlak voor rust resulteerde dit in de gelijkmaker door een doelpunt van Julian Lelieveld.

In de tweede helft werd het dominante spel van Vitesse voortgezet wat na vijf minuten spelen al een doelpunt opleverde. Vitesse-speler Jovi Munter gaf voor, waarbij doelman Van der Lei in eerste instantie de bal wist te pakken, maar hij liet los waarna Kai Huisman er als de kippen bij was: 2 – 1.

Even leek het er op dat het nog 3 – 1 zou worden. Arshak Koryan schoot na een fraaie aanval op de paal. In de tegenaanval had Groningen nog een kans op de 2 – 2, maar de Vitesse-doelman redde op katachtige wijze, waardoor de eindstand op 2 – 1 werd bepaald.

Door het verlies dreigt de FC een plek in de tweede divisie volgend seizoen mis te lopen. Jong Twente en Jong Sparta wisten namelijk wel te winnen. Men is nu afhankelijk van een wedstrijd die zaterdag wordt gespeeld bij de B-junioren. Als namelijk Brabant United B1 wint van Almere City, dan mag de FC volgend jaar aantreden in de tweede divisie. Bij ieder ander resultaat is men veroordeeld tot de derde divisie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *