De Klusbus opnieuw doelwit van inbrekers

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Stichting De Klusbus in het Stadspark is in het Pinksterweekend opnieuw doelwit geweest van inbrekers. Dit keer zijn dieven er vandoor gegaan met blikjes bier.

De eerste inbraak vond plaats tijdens het Hemelvaart-weekend. Inbrekers braken toen in, in de kantine en in een kantoortje. Om toegang te verschaffen tot de ruimtes werd er met een steen een raam ingegooid. Bij die inbraak werd vijfhonderd euro weggenomen.

Dit weekend was het dus opnieuw raak, waarbij er behalve blikjes bier ook een leeg kluisje werd weggenomen. Mensen die in het weekend iets verdachts hebben gezien op het terrein aan de Campinglaan wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

De Klusbus
Stichting De Klusbus is een dagbesteding waarbij mensen geholpen worden die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Door klusjes bij Stadjers thuis uit te voeren, of door te werken in de houtwerkplaats, theeschenkerij en de kwekerij doen ze ervaring op. De stichting moet rondkomen van minimale financiële middelen en een woordvoerder laat weten dat men dan ook extra teleurgesteld is dat inbrekers nu opnieuw hebben toegeslagen.