125000 Bezoekers voor Bevrijdingsfestival

Het bevrijdingsfestival in de stad trok donderdag zo’n 125000 bezoekers. Na het Bevrijdingsontbijt op de Grote Markt en de 5-mei lezing van Thomas Erdbrink ging het Bevrijdingsfestival in het Stadspark van start.

Ali B opende het festival met ‘Nieuwe Held.’Minister-president Mark Rutte keek vanaf de rand van het podium toe. Vervolgens brachten de Pekelder lopers het vuur uit Wageningen en stak Rutte het Bevrijdingsvuur op de Drafbaan aan. Ondertussen gingen er duizenden Wensvlinders over het veld en werden er opblaashanden de lucht in gestoken voor de Vrijheid. Door de grote drukte en het mooie weer ontstonden er in de loop van de middag lange rijen voor de watertappunten en voor de kassa’s. De sfeer bleef goed en er waren geen noemenswaardige incidenten .

Zoals elk jaar was ook dit jaar het 5voor5 moment indrukwekkend. De grote Vrijheidsballen gingen het terrein over, terwijl zowel publiek als ook presentatoren en artiesten selfies maakten voor de vrijheid. Vluchteling Addis sprak vanaf het hoofdpodium over zijn idee van vrijheid. Later op de avond werd met Typhoon het festival afgesloten.