Politieauto crasht bij achtervolging: één auto rijdt vijver in

Een korte achtervolging heeft woensdagavond voor flink wat opschudding gezorgd in de wijk Kostverloren. Bij de achtervolging raakte een politieauto total loss en kwam de vluchtauto in een vijver terecht.

De achtervolging begon rond 22.30 uur. De bestuurder van een auto negeerde een stopteken, waarna agenten achter de wagen aangingen. Een achtervolging door verschillende wijken volgde. In de Adriaan van Ostadestraat raakte de vluchtende bestuurder de controle over zijn voertuig kwijt waarop hij een vijver in reed. Een politiewagen raakte in de straat zwaar beschadigd doordat de hoogte van een stoeprand verkeerd werd ingeschat.

De verdachte kon door agenten worden aangehouden. Niemand raakte gewond. Een bergingsbedrijf heeft beide wagens weggesleept.