FC Groningen houdt drie punten over aan bezoek Roda JC

sport

FC Groningen heeft dinsdagavond in de Euroborg met 1-0 gewonnen van Roda JC. De Groningers haalden 10 punten uit de laatste vier wedstrijden en staan momenteel op de tiende plaats.

FC Groningen had via Jesper Drost  al in de 3e minuut een kans op de 1-0. De bal was echter binnen bereik voor Roda JC keeper van Leer. Ook Albert Rusnák had een aantal keren de 1-0 op zijn schoen maar wist het net niet te vinden. Vlak voor rust ontving Arjan Swinkels de eerste gele kaart van de wedstrijd voor een overtreding op Hedwiges Maduro. Na opnieuw een kans van Rusnák in de 45e minuut gaf scheidsrechter van den Kerkhof het rustsignaal.

Trainer Erwin van de Looi besloot de tweede helft in te gaan met twee wijzigingen. Simon Tibbling en Alexander Sorloth vervingen Juninho Bacuna en Danny Hoesen. In de 67e minuut zette Albert Rusnák FC Groningen op voorsprong na slecht wegwerken van verdediger Arjan Swinkels. Jesper Drost brak in de 87e minuut door de verdediging van Roda JC. Doelman Benjamin van Leer ontnam echter de scoringskans door Drost bij zijn voet vast te grijpen. Dat resulteerde in een penalty voor FC Groningen en een gele kaart voor Van Leer. Rusnák stuitte op van Leer en liet daarmee de kans op 2-0 onbenut. In de extra tijd wist Roda JC nog dreigend te worden via aanvaller Rydell Poepon, maar dat had geen invloed op de eindstand.

FC Groningen heeft nu 44 punten uit 32 duels en behoudt een kleine kans op de play offs. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 1 mei. Dan brengen de Groningers een bezoek aan SC Heerenveen.