WLG-leerling wint grote prijs op muziekconcours

Ze had het totaal niet verwacht, maar toch gebeurde het. De zestienjarige Eline de Vries van het Willem Lodewijk Gymnasium won de eerste prijs op het Brittenconcours, een belangrijke muziekwedstrijd voor jonge talenten.

“Op jonge leeftijd ben ik begonnen met muziek maken”, vertelt Eline. “Eerst op blokfluit, en daarna wilde ik overstappen op hobo. Ik was toen nog maar negen jaar, en daarmee was ik te jong voor dit instrument, dus werd het viool, wat op zich dicht in de buurt komt van de hobo. Daarna is het flink uit de hand gelopen”, vertelt ze lachend.

Eline is helemaal gek op muziek. “Ik oefen dagelijks zo’n twee á drie uur. Dat doe ik vaak samen met mijn begeleidend pianiste.” Samen kregen ze het idee om deel te nemen aan het Brittenconcours. “Het was ontzettend spannend om aan een jury te moeten laten horen wat je kunt.” Behalve een verplicht werk moesten deelnemers ook een vrij werk laten horen. “Na een aantal uren volgde de uitslag, en daaruit bleek dat ik de eerste prijs had gewonnen”, zegt de violiste bescheiden.

Met het winnen van de eerste prijs mag ze als soliste gaan optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest en krijgt ze een masterclass van de beroemde concertmeester Carla Leurs. “Ik wil hierna een opleiding gaan doen aan het conservatorium. Waar dit sprookje gaat eindigen? Ik heb geen idee. Maar deze prijs voelt wel ontzettend goed!”

Deel dit artikel: