Wessel Gansfort swingt op voorjaarsconcert

Vrolijke popmuziek, een indrukwekkende sonate van Beethoven en een koor dat kippenvel bezorgd. Het CSG Wessel Gansfort stond woensdagavond in het teken van het voorjaarsconcert. “Ik ben heel erg trots.”

“Dennis, mijn microfoon staat te zacht”, zegt zangeres Eline tegen de geluidstechnicus. Het is woensdagmiddag en in de aula van het Wessel Gansfort aan het Heerdenpad is de generale repetitie in volle gang. “Dat klonk heel goed”, zegt muziek-docent Titia Oosterloo tegen Hanna de Vries, die daarvoor het lied ‘Like Real People Do’ ten gehore bracht met zang en gitaar. “Goed ook dat we galm op je microfoon hebben gezet. Dat maakt het lied veel doordringender.”

“Het is een heel breed programma dat we aan ons publiek aanbieden”, vertelt Oosterloo. “Er zijn leerlingen die klassieke nummers brengen, maar er zijn ook bandjes die hier op school geformeerd zijn en eigen geschreven nummers ten gehore gaan brengen.”

Op het podium heeft ondertussen Mareshah de Windt plaatsgenomen achter de piano. “Ik ben helemaal gek van muziek”, vertelt ze. “En vooral klassieke muziek. Thuis luister ik heel graag naar werken van Chopin en Beethoven. Maar ook zelf spelen vind ik geweldig. Ik oefen toch zeker iedere dag minimaal een uur.” Mareshah doet dat ook met een duidelijk doel. “Ik hoop later een hele mooie muziek opleiding te kunnen gaan volgen”, vertelt ze lachend.

“Mareshah is op onze school een hele bijzondere leerling”, legt Oosterloo uit. “Ze zit in het derde jaar van het VMBO maar volgt muziek op het niveau van 4 havo. Volgend jaar gaat ze voor dit vak ook op het havo-niveau eindexamen doen. Ze is een duidelijk voorbeeld van talent, dat wij als school heel graag willen stimuleren.”

Het voorjaarsconcert was woensdagavond volledig uitverkocht, en gaat de boeken in als een groot succes.