Voorzieningen goed bereikbaar in Groningen

nieuws

De gemiddelde afstand tot basisvoorzieningen is in Nederland een kilometer. In het centrum van Groningen is die afstand een stuk minder.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Het centrum van Groningen komt naar voren als voorzieningrijkste buurt van het land. Inwoners vinden er vrijwel alle basisvoorzieningen op loopafstand. Van het ziekenhuis tot het warenhuis, alles is bij de hand. En vaak is er ook nog keuze uit verschillende aanbieders.

Het verlies aan voorzieningen is volgens het onderzoek vooral te merken op het platteland, waar het alternatief maar zelden op loop- of fietsafstand te vinden is. Naar verwachting zal de afstand met de jaren alleen nog maar meer toenemen.

Deel dit artikel:

 1. ( Naar verwachting zal de afstand met de jaren alleen nog maar meer toenemen.)
  Dit zal ook gaan gelden voor de STAD Groningen …
  Van het ziekenhuis tot het warenhuis ??
  Lopend dus ..naar een warenhuis LEGE binnenstad ..
  Wie wil er dan nog naar de markt ?
  Lopend vanaf het Hanzeplein..!!?
  Geen bussen meer in de binnenstad ..lopend vanaf de Westerhaven het Zuiderdiep of de diepenring ( Turfsingel Schuitendiep)..?
  In de praktijk is het zelfs nog “slimmer”..om de bussen niet over de diepenring maar vanaf de Bloemsingel en Oostersingel via het Damsterdiep naar het Zuiderdiep te laten rijden.
  Hoeven er ook geen bakken vol geld aan het verstevigen van de diepenring besteed te worden..
  Via Gedempte Boterdiep/Bloemsingel en Oostersingel en Damsterdiep naar Zuiderdiep is een ideale ( al bestaande) gelegenhied voor de bussen om SNEL naar het station te geraken.
  Worden de Ebbingegestraten ( allebeide) geheel busvrij ..
  Hebben de fietser daar ook hun zin ..
  Dat de stad per voet ONBEREIKBAAR schijnt te worden doet niets terzake ..alles voor de “HEILIGE” Fietser Toch ..?
  We houden de boel in de gaten ..

 2. Het is in de toekomst maar een paar honderd meter lopen van de bushalte tot de Grote Markt. Die gigantische bussen zijn we dan wel mooi kwijt uit het stadshart. Voor de Binnenstad is het een zegen, dat was indertijd ook het verdwijnen van het busstation (!) op de Grote Markt. Geen zinnig mens zal nu beweren dat dat een slecht besluit was. En dat gaat straks ook gelden voor het verwijderen van de bussen uit het hart van de stad. Daar horen voetgangers en fietsers ruim baan te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *