Universiteit hangt Friesland ‘op de kop’

nieuws
Foto: Universiteitskrant

De Friese vlag heeft dinsdag urenlang ondersteboven gewapperd voor het Academiegebouw aan het Broerplein. Dat meldt de Universiteitskrant.

De vlaggen voor het gebouw van de universiteit worden iedere dag door de bode in top gehesen. “Hy hie hjoed syn dei net”, was één van de reacties. Want waar de pompeblêden normaal naar boven zijn gericht, hingen ze nu naar beneden. Via social media kwamen verschillende reacties binnen. Sjoerd Galema wijt de fout aan de aardbevingen, en Jouke de Vries denkt dat het een ludieke actie is.

De fout werd rond het middaguur ontdekt, en kon daarna snel worden hersteld. Dat het vaker mis gaat met de Friese vlag, bleek vorige week nog in Leiden, waar het stuk textiel ook verkeerd werd opgehangen.