Petitie tegen masterselectie universiteit

Lijst Calimero is een petitie gestart tegen de plannen voor het invoeren van een strenge masterselectie aan de Rijksuniversiteit Groningen. De petitie heeft ruim 1300 handtekeningen opgeleverd.

De universiteit is bang dat studenten die in andere steden afgewezen worden massaal naar Groningen komen. Met het strenger selecteren willen ze dit voorkomen. De selecties zullen worden ingevoerd op alle masters van de universiteit Groningen.

Lijst Calimero vindt dat de toegankelijkheid van het onderwijs in het geding komt door de selecties. Studenten die een bachelor hebben afgerond aan de universiteit Groningen zouden volgens hen makkelijk toegang moeten krijgen tot een masteropleiding. Een beter alternatief vinden ze om alleen te selecteren op studenten die elders een bacheloropleiding hebben gevolgd.

In de volgende vergadering zal de universiteitsraad het probleem bespreken.