Noorderzon zoekt goede vertellers

nieuws
Foto: Ellen Grondijs

Voor een videoproject dat te zien is tijdens Noorderzon 2016 is het festival op zoek naar een achttal enthousiaste vertellers die de bezoeker mee wil nemen naar hoe het was toen ze 21 waren.

Noorderzon zoekt deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën. Hun verhaal maakt straks deel uit van het project 21 – Memories of Growing Up van de Zwitserse kunstenaar en filmmaker Mats Staub. Dit project wordt tijdens Noorderzon als video-installatie gepresenteerd in de Watertoren.

Er wordt dus geen acteerervaring gevraagd, maar deelnemers moeten wel hun herinneringen goed in het Engels kunnen vertellen. De vertellers worden gefilmd terwijl zij voor het eerst luisteren naar audio-opnames van hun eigen herinneringen. Meer info op Noorderzon.nl.