Minder passagiers voor Airport Eelde

nieuws
Bron foto: Bitfreak / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

Het aantal passagiers op Groningen Airport Eelde is het laatste kwartaal van afgelopen jaar met 5 procent gedaald vergeleken met het vierde kwartaal van 2014. Dat blijkt uit gegevens van het CBS.

Er waren in het vierde kwartaal 33 duizend mensen die op Airport Eelde in of uit een vliegtuig stapten. Het aantal reizigers nam, gezien over het hele jaar, toe met 6,8 procent.

De grootste groeier was Eindhoven, met bijna tien procent, en Schiphol met 7,5 procent. Vliegveld Maastricht kende de grootste daling qua reizigers.

Deel dit artikel:

  1. Eelde heeft een recordjaar gedraaid en toch weten jullie het nieuws weer negatief om te buigen.
    Eerst trekt de luchthaven te weinig passagiers en als ze dan een topjaar draaien dan is het nog steeds kommer en kwel. Het zou jullie sieren als het nieuws niet zo suggestief gebracht zou worden.
    Er is groei geweest en volgens mij is dat ook de bedoeling. Wees een keer blij.

    Dat het komend jaar wat minder, komt niet doordat toch niet niemand vanaf Eelde wil vliegen. Dat komt omdat de dynamiek van de luchtvaart en de moordende concurrentie in de lucht waardoor daar vliegtuigen nodig zijn. En het heeft te maken dat Transavia zich terugtrekt naar de Randstad, zoals zoveel instanties en bedrijven doen. Maak je daar eens druk over in plaats van wat je hebt af te zitten kraken.

  2. Tja de vluchten naar Turkije zijn fors minder geworden. Daar komen op termijn wel weer nieuwe bestemmingen voor terug. De verbinding met Kopenhagen , naast die met Londen zorgen wel voor meer activiteit. Kopenhagen is geen klein luchthaventje en Bedient naast Denemarken ook Zweden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *