Kinderen keren lichaam binnenstebuiten

Een lichaam binnenstebuiten keren. Het gebeurde dinsdagmiddag bij De Jonge Onderzoekers aan de Dirk Huizingastraat. “Ik vind het heel interessant om te zien hoe het echt werkt.”

Tijdens iedere vakantie worden er door de vrijwilligers verschillende workshops aangeboden om kinderen op verschillende vlakken praktijk- en theorie-ervaring op te laten doen. Hoogtepunt tijdens deze vakantie is de workshop die gaat over het menselijk lichaam. “Ze gaan onder een microscoop bekijken hoe bloed er precies uit ziet, hoe je eten verteerd wordt, maar ook wat er met je lichaam gebeurt als je je inspant.”

De kinderen die dinsdag aanwezig waren zijn enthousiast. “Dit is heel erg leuk. Veel leuker ook dan school. Want dan zit je maar in een klaslokaal sommen te maken, en nu mag je gewoon allemaal praktijk dingen doen.” Het pand van De Jonge Onderzoekers is deze hele week nog geopend. Meer informatie over de workshops die aangeboden worden is te vinden op de website.