Eindexamenleerlingen Zernike exposeren in Minerva

Een once in a lifetime. Je kunst mogen exposeren in de expositieruimte van Academie Minerva. “Ik ben hier wel heel erg trots op.”

Voor de eindexamenleerlingen van het Zernike College in Haren was het dinsdag een spannende dag. Na maanden hard werken aan hun kunstwerk mochten ze dit exposeren in Minerva. “Het cijfer dat ze hier mee kunnen behalen weegt zwaar mee voor de eindexamens”, vertelt docent Rosanne Bakker. “Dit zijn allemaal eindexamenkandidaten die het vak Kunst hebben gekozen. Bij dit vak hoort een praktijkopdracht waarbij ze hun vaardigheden en kwaliteiten laten zien.”

Eén van die leerlingen is Hanneleen Hoepman. “Mijn kunstwerk bestaat uit een foto van een jongetje. Dit jongetje heeft allemaal verschillende gedachten en die laat ik door verschillende technieken zien.” Haar klasgenoot Casper Maat staat even verderop bij zijn kunstwerk. “Dit is een hele bijzondere foto”, legt hij uit. “Op de foto is een gezicht te zien. Maar dit gezicht is eigenlijk van twee personen. Het rechter gedeelte is mijn eigen gezicht, maar de linker kant is van iemand die een groot contrast met mij vormt, maar die ik wel heel erg bewonder.”

De expositie in Academie Minerva is tot woensdagavond te bezichtigen. Daarna verhuizen de kunstwerken naar het Zernike College, waar ze vrij toegankelijk te bezichtigen zijn.