Bisschop De Korte vertrekt uit Groningen

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/sarah_83

Bisschop Gerard de Korte (60) van het Bisdom Groningen-Leeuwarden vertrekt. Hij wordt de nieuwe bisschop van Den Bosch. Dat meldt het Nederlands Dagblad vrijdagavond.

Het nieuws van het vertrek van De Korte had eigenlijk zaterdagochtend pas bekend moeten worden tijdens een perspresentatie in Den Bosch. Door een fout op de website van het Bisdom Den Bosch is het nieuws vroegtijdig uitgelekt. In het bericht op de website werd De Korte door de huidige bisschop Antoon Hurkmans gefeliciteerd met zijn nieuwe functie. Hurkmans heeft vorig jaar juni zijn ontslag aangeboden vanwege gezondheidsredenen.

De Korte begint op 14 mei in de Brabantse stad. Hij begint aan een moeilijke klus omdat het Bisdom Den Bosch flink verdeeld is. Hurkmans schreef in januari nog dat hij ‘bidt en hoopt dat de verdeeldheid in het bisdom overwonnen kan worden’.

Deel dit artikel: