Twee straatroven, één verdachte

De politie doet onderzoek naar twee straatroven die vrijdagavond in de stad plaatsvonden. Het vermoeden bestaat dat ze beide door dezelfde persoon zijn gepleegd. Ondanks een zoekactie, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet, werd niemand aangehouden.

Een 33-jarige Groninger werd vrijdagavond aan de Amkemaheerd in Beijum aangesproken door een voor hem onbekende fietser. De voetganger werd vervolgens bedreigd met een mes en moest zijn geld afstaan. Daarop ging de fietser er snel vandoor.

Later die avond kwam wederom een melding van een straatroof. Op de Emingaheerd dwong een voetganger een pizzakoerier tot stoppen. Onder bedreiging van een mes moest het slachtoffer onder andere geld en zijn mobiele telefoon afstaan. De straatrover ging er daarop met de bromfiets van de koerier vandoor.

Meerdere agenten gingen op zoek naar de verdachte. Daarbij werd ook een speurhond en een politiehelikopter ingezet. De zoektocht heeft nog geen resultaat opgeleverd. Beide slachtoffers deden aangifte.