SP wil “Thuiszorg Stad”

De SP-fractie wil een gemeentelijke thuiszorgstichting. Deze stichting moet de TSN-werknemers die nu met ontslag bedreigd worden overnemen. Zo kan de zorg aan Stadjers en de werkgelegenheid voor werknemers gegarandeerd worden, denkt de SP.

Het Rijk heeft 40 procent bezuinigd op huishoudelijke zorg, daardoor zijn veel thuiszorgorganisaties in de problemen gekomen. Zo ook TSN, het bedrijf verkeert momenteel in surseance van betaling. TSN levert aan 2000 stadjers zorg maar kan door een gebrek aan personeel 150 Stadjers geen zorg leveren. In februari volgt een nieuwe ontslagronde bij TSN.”Mogelijke nieuwe zorgaanbieders worden verplicht om eerst personeel van de stichting Thuiszorg voor Stad over te nemen”, zegt SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Donderdag pleitte de D66-fractie voor het opzeggen van het contract met TSN, omdat die organisatie haar verplichtingen niet na komt. Dijk: “Dat is niet de oplossing. Er gaan weken over heen voordat cliënten zorg van een andere organisatie krijgen, veel thuiszorgwerkers verliezen hun baan en honderden cliënten verliezen hun vertrouwde hulp.”