Ruim 8 ton extra voor mantelzorgers

nieuws
foto van Flickr, pedrosimoes7

Het Stadsbestuur investeert dit jaar bijna 850 duizend euro extra in de ondersteuning aan mantelzorgers. Dat zijn mensen die langdurig en onbetaald zorg verlenen aan een ziek of gehandicapt familielid of vriend.

Het geld wordt vooral gestoken in hulp aan mantelzorgers in hun eigen buurt. Verder komt er een coach voor de begeleiding van jonge mantelzorgers. Ook is er geld voor nieuwe ideeën vanuit de wijken rond de mantelzorg.

Alle Wij-teams hebben nu een Wij-werker mantelzorg in hun midden. Die geeft advies en beschikt over een netwerk van vrijwilligers die de mantelzorger kan ontlasten. Tenslotte gaat er geld naar een logeerhuis waar mensen tijdelijk kunnen verblijven, zodat hun mantelzorgers even tot rust kunnen komen.

Deel dit artikel: