Henk Jan Mulder nieuwe trainer korfballers Nic.

sport
Foto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

Henk Jan Mulder wordt vanaf het komende seizoen de nieuwe hoofdtrainer van korfbalvereniging Nic./Alfa College. Mulder volgt Jos Bosma op die aan het einde van dit seizoen stopt.

De vijftigjarige Mulder is op dit moment trainer van verschillende jeugdteams in Drachten. Dat hij nu bij Nic. aan de slag gaat ervaart Mulder als een geweldig mooie kans. “Ik had bij Drachten al aangegeven om komend seizoen te stoppen met de jeugd en zat te denken aan een korfbal-sabbatical”, zegt Mulder. “En toen klopte Nic. aan.”

“Wat me aanspreekt bij de Groningse club zijn onder andere de goede trainingsfaciliteiten en het feit dat er een jonge groep met potentie staat. Ik ben een echte sportliefhebber en haal veel energie uit het mentaal, technisch en fysiek beter maken van spelers. Daarnaast is de hoofdklasse een mooi niveau. Ik kijk er dus naar uit om na de zomer in Groningen aan de slag te gaan.”

Mulder heeft een rijke korfbal-cv. Voor hij namelijk training gaf aan diverse jeugdteams in het Friese dorp was hij actief als speler voor DOS’46, en als hoofdtrainer bij de noordelijke korfbalbolwerken als Drachten en SCO. Henk Jan Mulder gaat samenwerken met Jan Jouke Flokstra, die al vier jaar bij de Nic.-selectie betrokken is als trainer.

Deel dit artikel: