Gratis boek voor alle jonge Stadjers

Alle Groningse kinderen van 10 tot en met 14 jaar krijgen binnenkort het boek “Oorlogswinter” van Jan Terlouw cadeau.

Zo’n 7.500 jonge Stadjers krijgen een brief waarmee ze tot 5 mei een speciale uitgave van het boek kunnen afhalen bij een boekhandel. Wethouder Ton Schroor reikte vrijdagochtend de eerste exemplaren uit aan leerlingen van groep 8 van de Borgmanschool.

Met de actie “Geef mij maar een boek” hebben boekhandels in het hele land de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat alle kinderen hun eigen boeken in de kast hebben staan. Daarom komt er ieder jaar een boek uit dat 1 euro kost. De gemeente Groningen ondersteunt het initiatief en betaalt die euro zelf. Bij de actie horen lessen in de schoolklas over de Tweede Wereldoorlog.

Deel dit artikel: