Bewoners Selwerd boos om bomenkap

In het park van Selwerd worden ruim 80 bomen gekapt voor de verbreding van een fietspad. Dit maakt de bewoners van Selwerd boos.

Het fietspad is namelijk een van de drukste fietsroutes van de stad richting Zernike. Om deze reden wil de gemeente het fietspad verbreden naar 4,5 meter. De bewoners van Selwerd vinden dit ontoelaatbaar.

De bewoners vinden daarnaast ook dat de gemeente hen onvoldoende heeft geïnformeerd.

De buurtbewoners laten het hier niet bij en hebben inmiddels al meer dan 500 handtekeningen verzameld tegen de bomenkap. Tot 1 maart kunnen de bewoners nog bezwaar indienen tegen de verbreding van het fietspad.

 

Deel dit artikel:

  1. De bewoners hebben dus niet op zitten te letten. Jammer maar niet gaan lopen huilen als het voldongen feit is. Het besluit is al jaren geleden genomen om een fietspad langs de Noordelijk ring aan te leggen. De Bomenkap moet snel gebeuren omdat het broedseizoen er aan komt.

    1. Sinds wanneer is bestuurlijk vermogen gekoppeld aan afkomst?

      Niet dat dit stadsbestuur goed is (dat is ze niet), maar je zoekt in de verkeerde hoek.

    2. Omdat het import slechts denkt in prestige. Niet in het belang van de Grunneger. Bovendien, zijn het regeringmaatjes. Hun eigen carrière ligt daaraan ten grondslag. Denk daarbij oa aan de gaswinning versus aardgasbaten ‘pappen en nathouden”

  2. Ach die SP wil 70 nieuwe bomen hiervoor in de plaats planten. Ipv dat ze hun werk goed doen en preventief optreden, komt het wederom als mosterd na de maaltijd. Politiek 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *