Schrijver Knausgård trekt volle der Aa-kerk

nieuws
foto: Annemarieke Hunze

De Noorse schrijver Karl Ove Knausgård zorgde zondagavond voor grote drukte in de der Aa-kerk, waar hij geïnterviewd werd door Kester Freriks van NRC Handelsblad.

Vele bezoekers trotseerden het winterse weer om Knausgård in levende lijve te kunnen ontmoeten. Deze auteur heeft met zijn literaire project ‘Mijn Strijd’ wereldwijd veel stof doen opwaaien. In dit zesdelige epos vertelt hij op openhartige, niets en niemand ontziende wijze over zichzelf, zijn familie en de wereld waarin wij leven. Over al het goede, mooie en kwade dat hij daar aantreft. Zijn werk roept heftige reacties op, zowel bij pers en publiek als bij zijn naasten.

Inmiddels lijkt zijn status op die van een popster. Veel fans keerden opgewonden terug naar hun plaats, na het bemachtigen van een foto en een gesigneerd exemplaar van een van zijn boeken. Voor hem blijft dat zichtbaar wennen. Zijn verlegenheid en onzekerheid lijken niet verdwenen met het succes. Zodra het kon kneep hij er even tussenuit, voor een sigaret en een moment voor zichzelf.