Oud-journaallezer Noraly Beyer bezoekt Groningse scholen

Een bijzondere dag was het maandag op basisschool De Wegwijzer in de wijk Selwerd. Op de school kwam namelijk oud-journaallezer Noraly Beyer langs.

De basisschool in Selwerd is namelijk, evenals De Kleine Wereld, een partnerschap aangegaan met drie scholen in Suriname op het gebied van ouderparticipatie. “Wij ervaren dat het erg moeilijk is om ouders actief te laten zijn binnen de school”, zegt locatiedirecteur Liesbeth Augustijn. “Omdat ze vergelijkbare problemen in Suriname kennen zijn we deze partnerschap aangegaan om van elkaar te kunnen leren, en elkaar te kunnen sterken.”

De delegatie die maandag De Wegwijzer bezocht bestond behalve uit Beyer, uit een aantal schoolleiders uit Suriname. Zij draaiden een aantal lessen mee op school om daarmee een indruk te krijgen van het Nederlandse onderwijssysteem. Noraly Beyer is voor de stichting Edukans lid van het Comité van aanbeveling, en is daarnaast persoonlijk betrokken bij het project omdat ze van oorsprong Surinaams is, en voor haar NOS-carrière enkele jaren in het onderwijs heeft gewerkt. “Zowel Nederland als Suriname kunnen hier beter van worden”, zegt Beyer. “Je moet het niet zien als een aantal Nederlands die daar naar toe gaan, en gaan vertellen hoe het moet. De landen hebben als het aankomt op ouderparticipatie hetzelfde probleem, en door eigen ontwikkelde methoden moet dit beter gemaakt worden.”

Behalve De Wegwijzer, zal dinsdag basisschool De Kleine Wereld bezocht worden, en zal de delegatie donderdag in gesprek gaan met onderwijswethouder Ton Schroor.