Leerlingen Parcival 24 uur in actie voor zonnepanelen

Een etmaal lang les krijgen. Deze uitdaging stond donderdag op het programma van de leerlingen van het Parcival College. “We zetten ons in voor zonnepanelen op onze nieuwe gymzaal”.

De leerlingen begonnen donderdagochtend om 08.30 uur met hun marathon. De hele dag worden er lessen gevolgd, zijn er gastsprekers van onder andere Greenpeace en Grunneger Power, en kunnen er activiteiten gevolgd worden. “Door deze marathon, en de informatie die ze krijgen, willen we de leerlingen bewust maken van energie en wat daarvan de gevolgen zijn voor onze aarde”, zegt Arnold Tang van de school.

“Ik vind het ontzettend tof”, zegt leerling Hanne. Sam is het daar mee eens. “De afgelopen maanden was er veel om energie te doen, bijvoorbeeld met het klimaatakkoord. Dat we daar nu vandaag les over krijgen door middel van gastlessen vind ik erg interessant.”

Alle leerlingen die donderdag meedoen hebben zich laten sponsoren. “Er is een leerling die 160 euro heeft opgehaald”, zegt Vera, die in de organisatie zit. “Mochten we de zonnepanelen willen realiseren dan hebben we tienduizend euro nodig. Of dat gaat lukken? We zijn nog druk alle bedragen aan het optellen, maar het lijkt erg positief!”