200 Kinderfietsen gedoneerd door Stadjers

nieuws

De actie ‘Doneer een kinderfiets’ heeft ruim 200 fietsen opgeleverd. De fietsen zijn bestemd voor minimagezinnen.

Op 22 en 23 december werd de Vismarkt door afvalkunstenares Maria Koijck omgetoverd tot Kerststalling. De fietsen werden ter plekke gepimpt en gerepareerd door fietsenmakers van WerkPro.

Mattias Gijsbertsen, wethouder Sociale Zaken Gemeente Groningen is erg te spreken over de vrijgevigheid van de Groningers. De actie wordt daarom voortgezet. Via de website: http://doneereenkinderfiets.nl/ kunnen mensen hun fietsen beschikbaar stellen.

De actie is een initiatief van Gemeente Groningen i.s.m. campagnebureau Veenbrand, ANWB, WerkPro, Stichting Leergeld, Het Maartenscollege en SKSG Kinderopvang. Komend jaar vinden verschillende initiatieven plaats waarbij Groningers wordt opgeroepen gezamenlijk in actie te komen. In de stad Groningen leeft 1 op de 5 kinderen onder de armoedegrens.