Stadjer belaagt stel en pizzakoerier

112
foto: Andries Oord

Een 46-jarige Groninger is in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Lijsterbesstraat aangehouden nadat hij een vrouw en haar 30-jarige vriend uit Amsterdam had mishandeld.

Toen de melding bij de politie binnenkwam had de verdachte de woning van de vrouw al verlaten. Hij had daar ook enkele ruiten ingeslagen. De Amsterdammer had een snijwond in zijn arm en moest voor hechtingen naar het ziekenhuis. Tegelijkertijd kwam er een melding van een 34-jarige pizzakoerier. Hij bleek door dezelfde verdachte te zijn belaagd met stokken.

Toen er bij het stel werd aangebeld dachten ze dat het de pizzakoerier was en deden de deur open. De 30-jarige werd gelijk aangevallen en de vrouw werd onder meer op haar hoofd geslagen. Na een worsteling konden ze hem het huis uitwerken. De verdachte koelde vervolgens zijn woede op de juist gearriveerde pizzakoerier en bewerkte diens auto met een mes. De vrouw wist wie de verdachte was. De agenten hebben hem bij zijn woning aangehouden. De aanleiding voor de ruzie ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Er wordt aangifte gedaan.