Nederlaag FC Groningen tegen Liberec

FC Groningen speelt geen rol meer in de Europa League. De FC verloor donderdagavond in de Euroborg de poulewedstrijd tegen het Tsjechische Slovan Liberec met 1-0 en blijft daarmee laatste, met 1 punt uit 4 duels.

De FC startte met spits Danny Hoesen. De geblesseerde Mahi en de geschorste De Leeuw konden niet spelen. De thuisclub had het betere van het spel, maar kreeg geen grote kansen. In de tweede helft was Liberec beter, hoewel ook FC Groningen kansen kreeg. In de 81e minuut kwamen de Tsjechen gelukkig op voorsprong: Folprecht kopte de bal tegen de paal. De bal kwam terug en viel via de schouder van doelman Sergio Padt in het doel.

Voor FC Groningen resten nog twee duels om des keizers baard: over drie weken thuis tegen het Portugese Sporting Braga en over vijf weken uit tegen Olympique Marseille.