Brandweer heeft flinke klus aan brand in spouwmuur Hoge Der A

In een woning aan het Hoge Der A in de binnenstad heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer moest een muur slopen om het vuur onder controle te krijgen. Niemand raakte gewond.

De melding van de brand kwam rond 23.00 uur bij de brandweer binnen die daarop met twee bluswagens en een hoogwerker uitrukte. Bij aankomst bleek het te gaan om een bovenwoning. De bewoners hadden zich op dat moment al in veiligheid weten te brengen. Met een warmtebeeldcamera gingen de brandweerlieden op zoek naar de vuurhaard. Deze bleek zich achter een muur te bevinden.

De muur moest gedeeltelijk gesloopt worden om de brand onder controle te krijgen. Na een uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De woning heeft door de brand flinke schade opgelopen. Stichting Salvage is ingeschakeld om te bemiddelen bij het afhandelen van de schade. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Deel dit artikel: