Veel schade bij brand restaurant Shufu State

In restaurant Shufu State aan de Noorddijkerweg op de grens van de wijk Lewenborg met Noorddijk heeft zondagavond brand gewoed. Het vuur woedde in de keuken en was lastig te bestrijden. Bij de brand raakte niemand gewond.

De melding van de brand kwam rond 23.45 uur bij de Groninger brandweer binnen die daarop met een bluswagen en een hoogwerker uitrukte. “Bij aankomst van de eerste bluswagen bleek dat er een brand woedde in de keuken die in de kelder is gevestigd”, vertelt woordvoerder Coen Vaarkamp van de brandweer. “Omdat we moeilijk bij de vuurhaard konden komen hebben we extra materieel ingezet.” De Stadse brandweer kreeg bij de bestrijding hulp van de collega’s uit Harkstede.

Rond 00.30 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was. De brand is beperkt gebleven tot de keuken, waar de schade fors is. De rest van het restaurant heeft roet- en rookschade opgelopen. Stichting Salvage is ingeschakeld om te bemiddelen bij het afhandelen van de schade. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Ten tijde van het uitbreken van de brand waren er geen personen in het restaurant aanwezig.

Periscope
Jos Haaksema doet op Periscope live verslag van de brand.

Shufu State
Het restaurant aan de Noorddijkerweg opende in 2007 haar deuren. Het is gebouwd in een hoeve, in het Gronings een state genoemd. Het restaurant staat te boek als wok-restaurant.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *