Bewoner gewond bij woningbrand Kostverloren

In een woning aan de Adriaan van Ostadestraat in de wijk Kostverloren heeft woensdagavond korte tijd brand gewoed. De bewoner is hierbij lichtgewond geraakt.

“Rond 20.10 uur kregen we de melding dat er brand zou woeden in de keuken van een portiekwoning”, vertelt woordvoerder Sylvian Noeken van de brandweer. “We zijn daarop ter plaatse gegaan met een bluswagen en een hoogwerker. Bij aankomst bleek het te gaan om een kleine brand in de keuken die we snel onder controle hadden.”

De melding van de brand was gedaan door de bewoner. “Toen wij ter plaatse kwamen bleek dat hij te veel rook had binnengekregen. Hij is ter plaatse door medewerkers van een ambulance onderzocht.” Over de oorzaak van de brand, en hoe groot de schade precies is, is nog niets bekend. “Wel hebben we stichting Salvage ingeschakeld die gaat bemiddelen bij het afhandelen van de schade.”