Groningen met tien man in blessuretijd naast Liberec

FC Groningen heeft in de derde wedstrijd in de Europa League het eerste punt gepakt. In Tsjechië werd het donderdagavond 1-1 tegen Slovan Liberec.

FC Groningen kwam beter voor de dag dan in de twee eerder verloren Europese wedstrijden. Via Mahi kreeg FC Groningen twee kansjes. Liberec kreeg drie mogelijkheden die allen een prooi waren voor FC Groningen doelman Padt.

Na rust was de eerste kans voor FC Groningen, maar schoot Rusnak zelf in plaats van af te geven op de vrijstaande Hateboer. In de 54e minuut knalde Mahi een bal op de Tsjechische lat. Linssen kreeg nog twee kansjes na geklungel achterin bij Liberec. Beide ploegen gingen vol voor de winst en de Tsjechen kregen ook nog een paar behoorlijke mogelijkheden.

FC Groningen moest in de slotfase met tien man verder na rood voor De Leeuw, die net in het veld stond en een tegenstander met de voet in het gezicht raakte. Liberec profiteerde vrijwel meteen toen Luckassen van dichtbij raak prikte: 1-0. Groningen pakte toch een punt. Reijnen werd diep in blessuretijd in het strafschopgebied gevloerd en Hoesen mocht van elf meter aanleggen. Hoesen miste, maar hij schoot in de rebound via de lat alsnog de 1-1 binnen.

Braga won in dezelfde poule thuis met 3-2 van Marseille. Braga staat met 9 uit 3 eerste in de poule, Liberec heeft vier punten, Olympique Marseille drie en FC Groningen één. Over twee weken speelt FC Groningen thuis tegen Slovan Liberec.