Kleurige pieten op alle openbare basisscholen

Alle openbare basisscholen in Groningen zullen dit jaar sinterklaas vieren met pieten in allerlei kleuren. Dat heeft de Groningse onderwijsorganisatie O2G2 bekendgemaakt. 

De organisatie ziet het als hun eigen verantwoordelijkheid om alert te zijn op maatschappelijke veranderingen. Joyce Dekker, woordvoerder van O2G2, zegt dat ze er voor willen zorgen dat het kinderfeest voor alle leerlingen leuk blijft. Daarnaast willen ze voorkomen dat kinderen of ouders zich gekwetst kunnen voelen.

Tegenstanders van kleurrijke pieten stellen vaak dat men daarmee toegeeft aan een kleine, zeurende minderheid. Volgens Dekker is het vooral belangrijk om rekening met elkaar te houden. “We hebben een divers leerlingenbestand en vinden het belangrijk zoveel mogelijk rekening met elkaar te houden”, aldus Dekker.

Volgens de woordvoerder maakt het de kinderen ook weinig uit welke kleur een piet heeft. “Kinderen willen vooral een leuk, gezellig feest met leuke cadeautjes. Ik verwacht dat het weer een prachtig kinderfeest gaat worden”, besluit Dekker.