Fietsendief in cachot

112
foto: Andries Oord

Twee wijkagenten hebben een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsendiefstal.

De Groninger kwam de twee agenten tegemoet fietsen op de Kerklaan in Haren. Hij had tijdens het fietsen een tweede fiets in de hand. Omdat de dienders de dief herkenden van een eerdere diefstal en hij wel heel veel haast leek te hebben controleerden zij hem. Een van de fietsen die de man bij zich had, was even daarvoor gestolen vanuit het centrum van Haren. De dief is daarop gelijk aangehouden. Op het politiebureau bekende hij nog acht andere diefstallen in voornamelijk Haren en Groningen-Zuid. Het gaat daarbij om de diefstal van fietsen, maar ook van tassen met etenswaar. De dief sloeg zijn slag omdat de spullen onbeheerd waren gelaten en de fietsen niet op slot stonden.

De man is vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris en zit de eerste 14 dagen nog vast verder onderzoek en in verband met het feit dat hij dit vaker heeft gedaan en de kans groot is dat hij het weer gaat doen als hij weer vrij is.