Campagne waarschuwt voor afleiding achter het stuur

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

De gemeente doet dit najaar mee aan een campagne om het gevaar van afleiding in het verkeer te benadrukken. De campagne heet ‘1dingtegelijk’.

Even een appje lezen, een flesje openmaken, een knuffel van uw kind oppakken of gauw een broodje eten. Automobilisten onderschatten het gevaar, maar de kans op een ongeluk door afleiding is 25 keer groter dan normaal. De reactietijd neemt toe; bij drie seconden is de remweg al honderd meter langer. Per jaar overlijden hierdoor tientallen mensen in het verkeer.

De campagne brengt dit gevaar onder andere met advertenties, borden langs de weg en een folder onder de aandacht. Via speciale filmpjes op www.1dingtegelijk.nl kunnen automobilisten hun reactiesnelheid testen. .